See other templatesSee other templates

GELUKWENSEN

Op zondag 11 juli was het een eenmalig moment voor de vormelingen van dit jaar. Kunnen we de eucharistie dagelijks ontvangen, ziekenzalving meerdere keren, en het biechtsacrament zo vaak als we nuttig en nodig vinden om met jezelf in rust en vrede te zijn, naast doop en huwelijk is het vormsel een uniek.

Maar het moet ons verder ons hele leven helpen als gids om dat te doen wat bij een christen past en hoort.

De volgende kids van groep acht sloten zich aan bij de mensen die willen luisteren naar de influisteringen van de Heilige Geest:

Jur Stevens – Meike Olischlager – Kiana van Wezel – Scott Mullenders – Janou  Loo – Jesper Schrouff – Renske Gulpen – Dylano Seef – Riélle en Dyenne Wetzels – Lynn Coenen – Ruben Schalley

Eucharistisch congres

Op 12 september bezoekt de Paus Hongarije voor de afsluitende mis van het eucharistisch congres. Op het eucharistische congres staat de aanbidding van het allerheiligste sacrament van het altaar centraal.
De bedoeling is de bevordering van het geloof van katholieken in de werkelijke tegenwoordigheid van Jezus Christus in de eucharistie en in de eucharistische gaven van brood en wijn.
Het eerste Internationale Eucharistische Congres vond plaats in 1881 in het Franse Lille. Daarna werd het evenement nagenoeg jaarlijks gehouden. De Eerste en de Tweede Wereldoorlog onderbraken het ritme van de edities. In 1924 werd het in Amsterdam gehouden. 1938 vond ook al een editie plaats in Boedapest.
Het eerste congres na de Tweede Wereldoorlog werd pas in 1952 gehouden in Barcelona. De laatste editie vond plaats in januari 2016 in Cebu op de Filipijnen.

Radio zender: Radio Maria….

…heeft de St. Martinus kerk gevonden voor landelijke uitzending van de Eucharistie. U weet dat we elk Mis proberen uit te zenden via Kerkdienst Vijlen St. Martinus gemist. Moet helaas via WIFI en niet via een kabel signaal dus kan het wel eens verstoord worden. Op 25 juli staan we op het programma van dit landelijke kerkelijk kanaal.

Vormsel viering

Het overleg met de ouders 21 juni wees aan dat op zondag 11 juli zullen de kinderen van groep 8 dit sacrament zullen ontvangen.

De Liturgie wordt opgeluisterd ( chapeau!) door een delegatie van de Harmonie.

Om de kerkgangers van 10.00 hun eigen dienst te gunnen ( anders lopen we toch vast met de aantallen, die normaal op zondag niet meer zo spannend hoog zijn door de vele afwezige vroegere vaste bezoekers, -zondag 27 juni waren we met 31 bezoekers dankzij een aantal vakantiegangers) , is de vormselplechtigheid om 11.15 uur.

Communicanten stellen zich voor – tevens KINDERWOORDDIENST

En wel op zondag 18 juli. De kinderen zullen tevens 2 liedjes zingen. Een van hen zal weer helpen dat we nog eens  een bloemetje van de maand mogen gaan bezorgen.